Reiseblogg fra Travellerspoint

Granada, Nicaragua

Da er jeg på plass i Nicaragua. Jeg ankom på mandag etter en relativt kjapp busstur fra San Jose. Byen er Granada og ligger på nordsiden av Lago de Nicaragua, som er Sentral Amerikas største innsjø. Her lever faktisk verdens eneste eksemplarer av ferskvannshai. De blir opp til 3 meter lange og jeg vil si det er litt mer fryktinngytene med haier i en innsjø enn i det store havet...Men tilbake til Granada, Så er det en gammel koloniby grunnlagt pa 1500 tallet. Det var en gang den viktigste byen i det kolonialiserte Mellom Amerika, sammen med Antigua i Guatemala. Arkitekturen her er imponerende og det er nesten så man kjenner atmosfæren fra spanjolenes storhetstid her. Jeg har tatt inn på et severdig hostel som heter så mye som den skjeggete apen. Det er ikke så mye å gjøre her bortsett fra å vandre i gatene, som er severdig i seg selv. Jeg møtte en veldig hyggelig amerikaner, og vi fikk med oss en latterlig billig midag (og en del mengder av det utmerkede lokalølet tona) i et gammelt lokalet uten annet enn parafinlamper og stearinlys. Det var virkelig som å reise flere hundre år bak i tid.
CIMG0818.jpg CIMG0837.jpg
I morgen, Torsdag skal jeg ta båt til Isla de Ometepe. Den største øya i innsjøen, og som inneholder ikke mindre enn to vulkaner. Ellers må jeg si at Nicaragua er veldig annerledes enn Costa Rica og til dels Panama. Nicaragua er nok mer likt resten av Mellom- Amerika, og det er det fattigste landet etter Haiti. Det er først nå jeg innser hvor organisert og utviklet Costa Rica faktisk er...
CIMG0821.jpg CIMG0824.jpg CIMG0831.jpg

Skrevet av arnemw 16:30 Arkivert i Nicaragua

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint