Reiseblogg fra Travellerspoint

Nye planer, Kilroys kundeservice og Fidel om Obama

Guatemala kommer nok til å forbli en fjern drøm, da moder jord virkelig har slått seg vrang i landet. Når Dagbladets nettsider viser Guatemala som hovedoppslag midt under Grand Prix, ja da er det ganske alvorlig. Vulkanutbrudd på Pacaya(som jeg hadde lyst til å klatre), stormen Agathe, og jordskjelv har gjort at det er erklært unntakstilstand i landet. Da jeg kontaktet ambassaden, forklarte de at veiene i Guatemala lå nede og at det var liten vits i å reise dit som turist. I tillegg har det de siste dagene kommet bilder av et surrealistisk synkehull, midt i Guatemala City. Definitivt ikke noe man vil bli rammet av. Det blir derfor tur til Nicaragua for meg på mandag, og det blir nok også veldig bra. Eneste problem er at jeg har flybilett fra Guatemala, via San Jose til Havana. Jeg sendte derfor en mail til Kilroy for å spørre om det var mulig å fly direkte fra San Jose. Iom at jeg har bestilt alle mine flyreiser via Kilroy, regnet jeg med at de ville yte litt service. Men den gang ei. På gebrokkent engelsk fikk jeg svar at jeg burde vente å se an situasjonen i Guatemala, all den tid flybilletten kansje ville bli kansellert om jeg ikke sjekket inn i Guatemala City. Ganske fantastisk da jeg gjorde det klart for dem at jeg har skiftet planer og ikke skal til Guatemala. Jeg nekter å tro at det skal være så vanskelig å ordne dette. Så lenger jeg ikke skal kjøpe noe mer av dem, virket de ikke er veldig interessert i å hjelpe.

De siste ukene har det vært en god del mer eller mindre kraftige jorskjelv. Det er ikke verre enn at det rister litt i huset, men det tar litt tid å bli vant til. Her er det så vanlig at folk bare trekker på skuldrene av det hele. Ellers var har jeg avsluttet programmet med OTEC, og fikk et diplom der det sto at jeg har vært med på å utvikle landet. En vannvittig overdrivelse, men takk skal dere ha. På torsdag var jeg i San Jose for en siste kveld med Torfinn og Jay. Vi dro til Mi Taberna i Guadelupe, som er stedet vi vanket første måneden. Etterpå dro vi til El Pueplo som er som en landsby med barer og utesteder. Der hadde de tequila for 5 kroner glasset. Fredagen ble følgelig en vond opplevelse. Torfinn dro også hjem nå , og nå er det ikke mange igjen av de jeg har møtt gjennom programmet. Jeg fikk endelig visaet til Cuba på fredagen, og de gav meg i tillegg en artikkel som Fidel hadde skrevet. Selv om han har gått av med pensjon, skriver han hver uke en artikkel om den politiske situasjon rundt omkring i verden. I artikkelen som heter Imperiet og krigen, er det tydelig at konflikten mellom USA og Cuba ennå ikke er lagt død. Når hans skriver om USA og konflikten med Iran, kommer han med en beskrivelse av president Obama. Kvasikompetent oversatt fra spansk av undertegnede lyder den omtrent som dette;...han lirer av seg utopiske utsagn, med en imponerende veltalenhet og på en svært overbevisende måte. Men han kommer med sannheter som kun eksisterer i hans eget hode..Om dette er en passende beskrivelse, skal jeg la være usagt. Det er likevel morsomt hvor mye denne beskrivelsen kunne handlet om forfatteren selv i yngre dager.

Skrevet av arnemw 10:16 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint