Reiseblogg fra Travellerspoint

Voy a ir a...

Da er planene for våren klare og er som følger; 8 Juni(på dagen 4 mnd etter at jeg kom til CR) tar jeg bussen fra San Jose for mitt livs lengste busstur. Jeg skal igjennom hele Nicaragua, sove i San Salvador, før jeg ankommer Guatemala City. Der skal jeg reise rundt i 3 uker, før jeg flyr til Havana 30 Juni for å ta for meg Cuba i snaue tre uker. Iom at det er billigere å mellomlande overalt for å komme seg til Europa, skal jeg innom San Jose og Bogota, Colombia. Det blir en uke i Costa Rica, deretter reiser jeg til Barcelona og blir der en uke. 3 August er jeg hjemme i Norge, snaue 6 mnd etter at jeg dro.

Ellers sier alle backpackerne jeg møter at Guatemala er det mest interresante landet i mellomamerika. Med masse maya-ruiner, jungel og vulkaner skal det være nok å finne på i de ukene jeg er der. Sistnevnte attraksjon kan bli noe plagsomt iom at følgende nyhet kom i dag; http://www.dagbladet.no/2010/05/28/nyheter/vulkan/utenriks/aske/guatemala/11896457/

I tillegg sier de fleste her i CR bare "peligroso" når jeg nevner at jeg skal til Guatemala. Og det skal nevnes at Guatemala er litt mindre sikkert enn CR, på grunn av mer fattigdom. Men ingen jeg har møtt har opplevd noe annet enn skumle vandrehistorier, så jeg er ikke veldig bekymra. Ellers skal det nevnes at min fetter Didrik oppholdt seg i landet i 2 mnd, og kom hjem med alle vestkantlokkene i behold. Cuba skal på det andre siden være det sikreste landet i Latin Amerika, så det veier vel opp. Costa Rica er jo heller ikke Europa og avisa i dag fortalte bl.a om 4 drap, 5 dødsulykker på landeveien og en stakkar som ble spist av en krokodille. Dette er ganske store tall når man tenker på det bor færre folk her enn i Norge. I tillegg er det flom i Guancaste og uvanlig dårlig vær generelt for tida.

Skrevet av arnemw 13:58

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint